Tjena!

 

Hoppas Ni tyckte att fredagens aktivitet var trevlig. Här kommer de utlovade recepten från "vår" bartender, Hans Bihl. 

Recepten ligger som bifogade filer (som Ni får ladda ner och sedan öppna i Word) Recept 1, Recept 2, Recept 3 och Recept 4, eftersom det var några stycken...
Med andra ord är det bara att börja blanda, skaka, röra och dricka.

 

Bar-Hans hälsar också att om någon är intresserad av barprylar och proffsprodukter som vår lokala kontakt inte kan fixa så kan han ordna det. Hans meddelar också att han har bra priser hos Europas ledande importör, Barkonsult. 
Hans Bihl går att nå på: hans@brabar.com eller via hemsidan www.brabar.com

 

 

 

Bara en liten påminnelse om att inte glömma något trevligt och roligt!

 

Anmälan går att göra senast under måndagen, den 5 maj.

 

 

Hej igen alla i Karlskoga Dryckessällskap!

 

Äntligen!
Snart är det åter dags att träffas över god dryck, mat och en hel del visdom.

Årets andra träff äger rum fredagen den 9 maj kl. 19.00. Platsen är som så många gånger förr – Bofors Hotell.

Ursäkta att det dröjt med informationen, men ibland tar det lite extra tid att få alla pusselbitar på plats. Och den här gången tycker vi att det var väl värt att vänta. Det bjuds nämligen på något alldeles extra på nästa träff. Föreläsare den här gången är Hans Bihl. Han är ägare och grundare av Brabar AB, som bland annat utbildar bartenders. Med andra ord ett superproffs bakom bardisken.

Hans fick år 2011 titeln Årets branschförbättrare på B.C.A-galan i Stockholm för sitt engagemang inom restaurangbranschen.

 

Efter en välkomstdrink blir det full fart med att ta del av Hans Bihls visdom när det gäller att blanda goda drinkar, något som kan komma väl till pass nu när sommaren kommer allt närmare…
Självklar kommer vi också själva att få prova att blanda ett antal drinkar, allt under överinseende av barkungen Hans Bihl.

 

ÄTA

Mat blir det självklart också. Den här gången en riktig klassiker, eller vad sägs om: grillad entrecote med salviasmör, rödvinsås och rostad kulpotatis.

 

PRIS

Priset för denna tillställning är 340 kronor för medlemmar och 390 kronor för gäster.  Just det, glöm inte att ta med en gäst eller två…
I priset ingår också ett glas rött.
Betalningen sker som vanligt på plats.

 

MYCKET VIKTIGT!

Anmälan sker på e-postadress:

kgadryck@gmail.com

Sista anmälningsdag är fredagen den 2 maj.

 

MEDLEMSAVGIFT

Ni som inte betalat in årsavgiften, gör det! Den ligger liksom tidigare år på 400 kronor. Det är väldigt viktigt att sällskapet får in medlemsslantarna, det är dessa pengar som betalar föredragshållarna.

Medlemsavgiften sätts som vanligt in på bankgiro: 774-2778 (Swedbank). Glöm inte att notera namn på inbetalningen som referens.

 

ANDRA TRÄFFAR UNDER ÅRET

Notera dessa datum i kalendern:

Lördag 6 september

Fredag 7 november

 

Väl mött, den här gången i baren!

 

 

 

Hej igen alla i Karlskoga Dryckessällskap!

Äntligen!
Snart är det åter dags att träffas över god dryck, mat och en hel del visdom.

Årets första träff äger rum fredagen den 7 mars kl. 18.30. Platsen är som så många gånger förr – Bofors Hotell.

Den här gången blir det nästan en lokal provning. Vi ska nämligen smaka på ett antal viner från det Italienska distriktet Valpolicella, som före detta sporthandlarna i Karlskoga, Pär och Elisabeth Glimåker, importerar.
Självklart kommer duon också att berätta om sin satsning och vilka planer man har för framtiden. Med andra ord har vi en intressant kväll att se fram emot.

ÄTA

Mat blir det självklart också och det i form av en klassisk italiensk rätt, Ossobuco.

PRIS

Priset för denna tillställning är 340 kronor för medlemmar och 390 kronor för gäster. Just det, glöm inte att ta med en gäst eller två…
Betalningen sker som vanligt på plats.

MYCKET VIKTIGT!

Anmälan sker på en ny e-postadress:

kgadryck@gmail.com

Sista anmälningsdag är fredagen den 28 februari.

MEDLEMSAVGIFT

Det är också dags att betala in årsavgiften, som liksom tidigare år ligger på 400 kronor. Det är väldigt viktigt att sällskapet får in medlemsslantarna, det är dessa pengar som betalar föredragshållarna. Sista dagen för betalning är 31 mars.

Medlemsavgiften sätts som vanligt in på bankgiro: 774-2778 (Swedbank). Glöm inte att notera namn på inbetalningen som referens.

TRÄFFAR UNDER ÅRET

Notera dessa datum i kalendern:

Fredag 7 mars

Fredag 9:e eller 16 maj

Lördag 6 september

Fredag 7 november

 

Väl mött!

 

 

 

Hej alla i Karlskoga Dryckessällskap! 

 

Nu är det dags för ännu en festlighet! Faktiskt årets sista, men det blir inte vilken som helst.
Den 8 november ska vi nämligen prova Champagne. Dessutom ska vi äta gott och få visdom gällande den ädla drycken från Frankrike.

VAR OCH NÄR

Bofors Hotel fredagen den 8 november kl.18.30.

PROVNING

Karina Tholin, ordförande i Sveriges Sommelierförening, leder provningen som ska öka vår kunskap om Champagne.

MENY

Självklart kommer vi att äta gott. En speciell meny som ska passa till just Champagne har Karina, tillsammans med köksmästaren på Bofors Hotel, tagit fram.

Förrätt:
Krämig Jordärtskockssoppa med färskost och parmachips.


Huvudrätt:
Ingefärsmarinerad lax med rösti och rotgrönsaker. Serveras med en chili och limecrème fraiche.

Ett litet glas Champagne ingår dessutom till maten.

PRIS

För medlemmar kostar kalaset totalt 400 kronor, vilket är minst sagt prisvärt.
Här ska noteras att Karlskoga Dryckessällskap betalar 200 kronor/medlem.
Gäster betalar fullpris, 600 kronor.

All betalning sker på plats.

ANMÄLAN

Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller. Vi önskar anmälan senast fredagen den 1 november till:


micke@karlskogawardshus.se

Välkomna!

 

 

Tjenis!

Hej på er alla som ska med till Grythyttan och Cornelis Pub på fredag den 18 oktober.

Avresan sker från busstationen i Karlskoga kl. 18.15.

Välkomna!

mvh

Karlskoga Dryckessällskap

 

Hej igen alla i Karlskoga Dryckessällskap!

 

Hoppas att sommaren varit bra. Men nu är det hög tid att planera för hösten begivenheter.
Tyvärr gick det inte att få ihop någon träff i september, men nu är det klart att nästa sammankomst äger rum fredagen den 18 oktober.

Och det blir något lite extra.

BUSS

Vi ska nämligen åka hyrd buss till Grythyttan. Avgång ca 18.15, mejl kommer senare om exakt tid och hållplatser.
Färden går till Cornelis Pub, den trevliga restaurangen vid torget i Grythyttan, som också är en av Cornelissällskapets lokalavdelningar. Där blir det både mat, dryck och visdom i form av fakta om såväl Cornelis Vreeswijk som öl.

ÖLPROVNING

Olle från Grythyttans Akademi kommer att leda in oss i ölens skummande värld. Bland annat kommer vi att prova 117, ett öl från Grythyttans Brygghus. Ett ställe vi säkert kommer att få höra en del om.

MAT

På Cornelis har man under hösten en smaskig specialité i form av Gulasch i bröd. En rätt som passar utmärkt till öl. Och just olika ölsorter är något som Cornelis Pub verkligen har att erbjuda.
Som en extra kul grej bjuder puben oss på smakprov på alkoglass från Neerings Glass och Choklad i Grythyttan.

PRIS

För medlemmar kostar kalaset 335 kronor. Då ingår bussresan och själklart också föredragshållaren samt dryckerna som tillhör den. Dessutom maten.  Extra dryck betalar var och en för sig.
Icke medlemmar betalar också 335 kronor, men dessutom 50 kronor för bussresan. Biljetten betalas kontant på bussen.
All annan betalning sker på plats i Grythyttan.

ANMÄLAN

Senast måndagen den 11 oktober vill vi ha anmälningarna till:

micke@karlskogawardshus.se

 

PS:  HÅLL UTKIK I MEJLEN ELLER PÅ HEMSIDAN OM NÄR BUSSEN AVGÅR OCH VILKA HÅLLPLATSERNA BLIR.

 

 

 

Hej alla i Karlskoga Dryckessällskap!

Innan nästa träff, fredagen den 31 maj, är det också årsmöte. Det äger rum kl. 17.30 på Bofors hotell.

Hej alla i Karlskoga Dryckessällskap!

Nu är det snart dags för årets andra träff.  Den äger rum på Bofors Hotell fredagen den 31 maj klockan 19.00. 
Sista anmälningsdag är måndagen den 27 maj.
Den här gången söker vi oss mot varmare och sötare breddgrader, vi ska nämligen prova rom och samtidigt smaka på ”ren” choklad. 
Givetvis kommer det också att serveras mat som går i samma stil som provningsdrycken.

Som vanligt finns möjlighet för medlemmar att ta med en vän, den här gången till ett lite högre pris.

Visdom

Föredragshållare är Karina Tholin från Jacobsson & Söderström Vinhandel (www.js-vin.com). Karina, som bor i Örebro, är en rutinerad föredragshållare och är sedan ifjol också ordförande i Svenska Sommelierföreningen.

Choklad blir det också till kaffet och den står Lina Knutsson för. Lina är matkreatör från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ägare till Gomakeriet (www.gomakeriet.se) i Örebro.  Med andra ord handlar det om godsaker med hög kvalitet.
Det kan också vara bra att ta med sig lite extra kontanter eftersom det kommer att finnas möjlighet att köpa choklad på plats från Linas sortiment.

Mat

Eftersom vi provar rom blir det en meny med influenser från Karibien:

Kokospanerad kycklingfilé med kakaosky. Till det serveras en ananas- och romchutney samt ugnsrostad sötpotatis.

Dryck till maten blir 1,5 glas rött vin från USA.

Kaffe och choklad i salongerna.

Pris

300 kronor för medlemmar.

350 kronor för ”vänner”.

All betalning sker som vanligt på plats.

Självklart blir det också ett lotteri.

Anmälan

Senast måndagen den 27 maj vill vi ha anmälningarna till:

micke@karlskogawardshus.se

Medlemsavgift

Det är också hög tid att betala in medlemsavgiften för 2013, som även i år ligger på 400 kronor.  Pengarna ska vara sällskapet tillhanda snarast.  Det är mycket viktigt att medlemsavgifterna betalas, det avgör helt hur vi kan planera för träffarna.
Pengarna sätts som vanligt in på bankgiro: 774-2778 (Swedbank). Glöm inte att notera namn på inbetalningen som referens.

Planering för året

Efter sommaren blir det ytterligare två träffar, den 20 september och den 8 november. Med andra ord, gör markeringar i era almanackor!

Mvh

Karlskoga Dryckessällskap

 

 

Hej alla i Karlskoga Dryckessällskap!

Nu är det hög tid att anmäla sig till nästa träff.
Den äger rum, som vi tidigare meddelat, på Bofors Hotell, Direktionsmatsalen, fredagen den 15 mars kl.19.00.

Sista anmälningsdag, som är bindande, är fredagen den 8 mars.

Visdomen står Fredrik Lindforss från Restaurang- och Hotellhögskolan Örebro universitet för. Han kommer att göra oss klokare när det gäller vin från Spanien. Vi kommer dessutom att prova fem röda viner som Fredrik valt ut åt oss:

2009 Acustic Acustic, Montsant
2008 Torremayor Crianza, Extremadura
2005 Conde de Valdemar Gran Reserva, Rioja
2007 Condado de Haza, Ribera del Duero
2011 Laderas de El Sequé, Alicante

Mat blir det självklart också. Det blir både spanskt småplock och paella.

Eventuell dryck till maten betalar vi själva.

Kostnaden för träffen är 300 kronor.

Glöm inte att du kan ta med en gäst, som betalar samma pris.

All betalning sker på plats.

Som vanligt anmäler Ni er genom att mejla till: micke@karlskogawardshus.se

Glöm inte att skriva avsändare.

SISTA ANMÄLNINGSDAG, 8 MARS.

Glöm inte heller att betala in medlemsavgiften: 400 kronor på bankgiro 774-2778 (Swedbank). Skriv namn på inbetalningen som referens.

PS. Som vanligt blir det givetvis ett lotteri där man kan vinna goda drycker.

Mvh

Karlskoga Dryckessällskap

 

Hej alla i Karlskoga Dryckessällskap!

Nu är det snart dags för årets första träff.  Den äger rum på Bofors Hotell fredagen den 15 mars klockan 19.00.
Sista anmälningsdag är 8 mars.
Den här gången ska det handla om vin, och givetvis kommer det att serveras passande mat.
Föredragshållare blir Fredrik Lindforss, tredjeårsstudent vid Restaurang- och Hotellhögskolan Örebro universitet, med meriter som vinst i  Moët & Chandon Sommalier Challange.

Närmare information om sammankomsten, vilka drycker som kommer att serveras, meny och pris, kommer om cirka en vecka.

Som vanligt finns möjlighet  att ta med en vän.

Medlemsavgift

Det är också tid att betala in medlemsavgiften för 2013, som även i år ligger på 400 kronor.  Pengarna ska vara sällskapet tillhanda senast den 4 mars.  Det är mycket viktigt att medlemsavgifterna betalas, det avgör helt hur vi kan planera för träffarna.
Pengarna sätts som vanligt in på bankgiro: 774-2778 (Swedbank). Glöm inte att notera namn på inbetalningen som referens.

Planering för året

Den andra träffen är planerad till fredagen den 31 maj. Då är det tänkt att det ska handla om choklad och rom.

Efter sommaren blir ytterligare två träffar, den 20 september och den 8 november. Med andra ord, gör markeringar i era almanackor!

Mvh

Karlskoga Dryckessällskap

 

 

TRÄFF PÅ ÖL & WHISKYFESTIVALEN
I ÖREBRO

Den 17 november träffades ett 20-tal medlemmar och gäster på whiskymässan i Örebro. Efter en provning med den både intressante och underhållande  Anthony Wills, vd på Kilchoman, som är ett nytt gårdsdestilleri på Islay, avslutades kvällen på den trevliga mässan.

DAGS FÖR NYTT MÖTE I ÖLETS TECKEN

Snart är träden gula och vinden kall. Men vad gör det när det inom kort är dags för ytterligare ett möte med Karlskoga Dryckessällskap.

Den här gången samlas vi på Woodys för att prova öl.

Datumet är fredagen den 28 september och tiden 18.30. Själva föredraget, som Lars Lindberg på Woodys kommer att hålla, inleds en halvtimme senare.

Vi kommer att prova fyra olika ölsorter och därefter blir det passande förtäring. Dryck till maten betalar vi själva.

Priset för provning och mat är 200 kronor.

På grund av lokalens begränsade storlek är antalet platser den här gången maximerat till 24. Först till kvarn…

Givetvis går det att bjuda med en vän, men med tanke på att antalet platser är begränsat, går medlemmar före. Gäster betalar också 200 kronor.

All betalning sker på plats.

Med andra ord gäller det att anmäla sig omgående. Det görs som vanligt på: micke@karlskogawardshus.se

Senaste anmälan, som är bindande, är måndagen den 24:e september.

I samband med mötet blir det också information om den tänkta resan till whisky- och ölmässan i Örebro senare i höst.

 

PS. Om det är någon som inte betalat in årsavgiften är det hög tid. 400 kronor på bankgiro 774-2778 (Swedbank). Ange namn och medlemsnummer som referens.  

 

SNART DAGS FÖR NÄSTA MÖTE

Solen lyser allt varmare och det betyder inte bara att sommaren närmar sig, utan också att det är dags för ett nytt möte med Karlskoga Dryckessällskap.

Datumet är fredagen den 25:e maj och tiden 19.00.

Den här gången ska vi vara på ett nytt ställe, nämligen på Red Brick. Där ska vi prova tre whisky tillsammans med Samuel Karlsson, rutinerad whiskyföreläsare från Örebro. Mer information kommer här lite senare.

När vi har avnjutit dryckerna och visdomen, blir det mat. Och är man på en pub blir det givetvis en smaskig pytt med öl.

Provningen börjar alltså kl. 19.00. Med andra ord är det bra att vara där en liten stund innan.

Av utrymmesskäl är antalet deltagare den här gången maximerat till 30 platser, något vi aldrig varit på våra möten. Först till kvarn…

Pris: 300 kronor.  I pengen ingår provning med dryck, mat och en öl.

Anmälan görs som vanligt till mejladressen: micke@karlskogawardshus.se

Senaste anmälningsdagen är 21 maj. Anmälan är bindande.

Glöm inte bort att bjuda med en vän, men med tanke på att antalet den här gången är maximerat, går medlemmar före. Gäster betalar också 300 kronor. All betalning sker på plats.

ÅRSMÖTE

En timme innan provningen, kl. 18.00, är det årsmöte på Red Brick.  Medlemmar som är intresserade är välkomna.

HÖSTEN

Redan nu kan vi presentera en del planer för hösten.

Den första träffen äger rum den 28:e september. Då ska vi vara på Woodys  och prova öl.

Höstens andra möte, lördagen den 17 november, blir en lite annorlunda träff. Tanken är att vi då ska åka med en hyrd buss till whisky- och ölmässan på Conventum i Örebro.  

Mer om dessa träffar senare.

ÅRSAVGIFT

Det är åter dags att betala in årsavgiften till Karlskoga Dryckessällskap. Summan är den samma som ifjol, 400 kronor, pengar som bland annat betalar föredragshållarna.

Medlemsavgiften sätts in på bankgiro: 774-2778 (Swedbank).

Inbetalning senast sista juni.
Glöm inte att där ange namn och medlemsnummer som referens. Medlemsmatrikel från ifjol finns i mejlet.

Välkomna!

 

SENASTE OM MÖTET DEN 27/1

Nu har alla i Dryckessällskapet fått en officiell inbjudan till nästa träff via e-post. Med andra ord, ta en extra titt i "brevlådan". Där hittar ni all information.

Den här gången ska vi alltså både dricka och äta italienskt. Göran Beck på Bofors Hotell, som den här gången står för maten, berättar att det blir ”italienska smaker”.

Som dryck ska vi avnjuta ett par sorter av det härliga Amaronevinet.

Tänkt var att Tobias Nygren skulle besöka oss och prata om vin. Han har dock fått förhinder i sista stund, men som en mycket bra ersättare kommer Andreas Uskali. Han har studerat i 2,5 år på Grythyttan akademi och är utbildad sommelier.  Han kommer att prata om vin och mat i allmänhet och dessutom en hel del om just Amaronevin.  

Föredraget ingår som vanligt i medlemsavgiften. Däremot kostar maten, provningsvinet och eventuell annan dryck en slant.

Meningen är att vinet, som alltså provas innan vi sätter oss till bords, även ska räcka som dryck till maten. Vill man ha mer, eller annan dryck, går det givetvis att beställa extra.

Den här gången kommer vi också att ha ett dryckeslotteri. Lotter köpes på plats.

Pris: 

Fast matavgift/person: 300:-

All betalning sker på plats.

Anmälan görs via mejl till:

micke@karlskogawardshus.se

 

Anmälan ska vara sällskapet tillhanda senast onsdagen den 25 januari.

Anmälan är bindande.

Glöm inte bort att det är fritt fram att bjuda med EN vän, som också betalar 300 kronor. Självklart måste vännen också föranmälas.

 Välkomna!

 

SNART DAGS FÖR NÄSTA MÖTE

Som tidgare meddelats äger nästa träff rum fredagen den 27 januari, klockan 19.00. Men den här gången ska vi vara på Bofors Hotell, närmare bestämt i direktionsmatsalen. Där kommer det att serveras mat och dryck och vi kommer också att få höra föredrag av Tobias Nygren, universitetslektor och akademichef på restaurang- och hotellhögskolan - Grythytte Akademi. Tobias kommer givetvis att prata om både mat och dryck. Mer information om detta lite senare. 

Under vecka 3 kommer det att skickas ut vidare information, bland annat pris och meny, till träffen via e-post. Med andra ord, kolla MEJLEN.

NÄSTA TRÄFF

Nu är det bestämt att nästa träff, den 27 januari, kommer att gå i vinets tecken. Vi ska dricka Amaronevin men också få en föreläsning av en minst sagt kunnig person från Grythyttans akademi, som bland annat ska göra oss lite visare om hur vin och mat passar ihop.
Snart kommer det mer information om träffen här på hemsidan.  

NÄSTA TRÄFF FÖR SÄLLSKAPET

Äger rum fredagen den 27 januari 2012. Då planerar vi en afton i italiensk stil. Med andra ord blir det vin och mat från Italien.  En föreläsare är också på gång.
Mer information och anmälan återkommer vi till lite längre fram.

ANNAT

Ni som tog bilder från vårt senaste möte kan gärna mejla några av dessa till: micke@karlskogawardshus.se

23 SEPTEMBER ÄR NÄSTA TRÄFF

Fredagen den 23 september kl. 19.00, på Karlskoga Wärdshus, är det dags för medlemsträff.
Benny Borgh, vd på Grythyttan Whisky håller föredrag, och det blir givetvis smakprov från distelleriets godsaker.
Självklart serveras också passande mat. Kostnad 155:- (ett glas dryck ingår) som betalas på plats.
Glöm inte att anmäla er, och kanske en vän, till träffen. 31 augusti är senaste dagen och anmälan mejlas till: micke@karlskogawardshus.se
Anmälan är bindande.

KARLSKOGA DRYCKESSÄLLSKAPS FÖRSTA STYRELSEMÖTE

Den 25 juli hade KDS det första styrelsemötet. Bland annat klubbades då  styrelsen, se nedan, och en rad formalia avhandlades.
På mötet bestämdes också att medlemsavgiften, 400 kr, ska betalas in senast 30 augusti på sällskapets bankgiro: 774-2778. Ett mejl kommer att skickas ut till medlemmarna om detta under de kommande dagarna.

STYRELSEMÖTE

Den 25 juli kl. 19.30 är det dags för Karlskoga Dryckessällskaps första styrelsemöte.                           

Styrelsen: Ordförande - Nicklas Kjällström, Kassör - Tord Saxin, Sekreterare - Tonni Nilsson, Ledamot - Christer Khalin, Ladamot - Marie Taxén.

                         MEDLEMSAVGIFT

                         Kommer att begäras in efter styrelsemötet.
                        
Mer information kommer efter den 25 juli.

                        NÄSTA TRÄFF

                        Äger rum på Wärdshuset fredagen den 23 september. Vi återkommer om tid.
                         

 

HEM
NYHETER

TRÄFFAR
LÄNKAR
GÄSTBOK
STADGAR
OM SÄLLSKAPET
MEDLEMSSIDA

 

 

"Whisky is like sex, when it's good it's great, and when it's bad it's still pretty good.
Blender på Ben Nevis